Skip to main content

SACRALE CYSTE

TARLOV CYST

Wat is een Tarlov cyste? 

De Tarlov cyste is een uitzetting van het steunweefsel van een zenuw.  Je kan dit vergelijken met een electriciteitsdraad waarbij er vocht komt tussen het metalen draadje en het plastic omhulsel.  In het geval van een Tarlov cyste sijpelt hersenvocht naar binnen en zit daar gevangen waardoor de cyste gevormd wordt. Door de toename van de cyste kan de zenuw zelf druk ondervinden maar ook de nabijgelegen zenuwen, wat de klachten veroorzaakt.  

Deze cysten kunnen overal ontstaan in de wervelkolom, maar zijn meest aanwezig ter hoogte van het heilig been. De cyste is een onderdeel van de zenuw en kan dus nooit volledig weggehaald worden.  

De klachten zijn afhankelijk van waar de cyste zich bevindt; maar pijn en/of druk ter hoogte van het staartbeen , pijn bij zitten of staan en pijn in de benen komen het meest voor. Andere symptomen zijn een gevoelsverandering in de benen, spierzwakte, blaasfunctiestoornis, pijn in de genitale regio, … . 

STEUNEN

Over Tarlov cystes doen nog steeds vele verhalen de ronde en vaak wordt dit als oorzaak van klachten nog miskend.  Zowel naar de oorzaak als de behandeling vragen verder onderzoek. Onze onderzoeksgroep is actief bezig op verschillende vlakken, maar dit vraagt veel tijd, inspanning en financiële  ondersteuning.  

U kan het onderzoek steunen door een gift te doen op rekeningnummerBE64 6528 5227 7852 van de VZW Overdruksyndroom en Tarlov cysten, die  het onderzoek mede ondersteunt.  

Steunen zonder zelf een financiële inspanning te leveren kan eveneens via Trooper: https://trooper.be/overdruksyndroom 

Via jouw online aankopen steunt de handelaar ons onderzoek. Ga zeker eens kijken op de website.  

MEER INFORMATIE

Bekijk deze website: https://overdruksyndroom.be/ 

FILMPJES


DR RASSCHAERT

CV

Wenst u meer informatie over mij?

Download mijn CV  of  bekijk deze online!

CONTACTEER ONS

Aarzel niet om me te contacteren bij vragen!