Skip to main content

ZIEKTEBEELD

Cervicale Spinaalstenose

Oorzaak

In de meeste gevallen wordt cervicale spinaalstenose veroorzaakt door een normale slijtage in combinatie met het ouder worden.

Symptomen

Wanneer de openingen in de wervelkolom vernauwen, blijft er minder plaats over voor de zenuwen. Hierdoor worden de zenuwen tegen het bot gekneld, ontsteken ze en veroorzaken ze uiteindelijk veel pijn. Over het algemeen hebben de symptomen betrekking op de arm. Cervicale spinaalstenose kan pijn veroorzaken, tintelingen en/of gevoelloosheid in de schouders, armen en/of handen. Ook coördinatieproblemen en spierzwakte in de armen en/of benen kunnen zich voordoen.

Diagnose

De diagnose wordt doorgaans gesteld via beeldvorming van de cervicale wervelkolom door gebruik te maken van een MRI-scan (beeldvorming door magnetische resonantie).

Behandeling

Lichte gevallen van cervicale spinaalstenose kunnen behandeld worden met rust, anti-inflammatoire medicatie, of spierontspanners. Voor gevorderde stadia van cervicale spinaalstenose kan een chirurgische ingreep nodig zijn. Bij een dergelijke ingreep wordt doorgaans het bot en de ligamentaire opbouw weggenomen om opnieuw genoeg opening te voorzien in de wervelkolom zodat de zenuwen vrije baan hebben.

DR RASSCHAERT

CV

Wenst u meer informatie over mij?

Download mijn CV  of  bekijk deze online!

CONTACTEER ONS

Aarzel niet om me te contacteren bij vragen!